Parfumuri
Hugo Boss Boss The Collection Energetic Fougere Apa de parfum pentru barbati EDP EDP
- Lemnoase
- Aromatice
- Nou
Credem cu tărie că dragostea pentru ceva trece prin cunoașterea lui în detaliu. Știm că vă plac parfumurile, dar știți cum sunt făcute? Ești familiarizat cu structura conținutului lor, precum și cu diferitele varietăți de parfumuri? Am adunat toate informațiile de care ai putea avea nevoie - bine ai venit în lumea parfumată a parfumurilor!
Cum este creat parfumul?
Credem cu tărie că fabricarea parfumurilor este o artă - pentru ca esența parfumului dvs. preferat să ajungă la dvs., aceasta a trecut prin mai multe etape cruciale pentru a deveni acest parfum sofisticat și minunat.
- Selectarea ingredientelor - știm că calitatea unui parfum este determinată, în primul rând, de ingredientele care intră în conținutul său. Acesta este și primul pas în producția unui parfum - brandurile care creează parfumuri originale și de calitate se bazează pe selectarea manuală a ingredientelor pentru parfumurile lor.
- Extracția - odată ce avem toate ingredientele necesare, trebuie să le „extragem” aroma. Acest lucru se face fie prin stoarcere (o metodă comună în parfumurile din fructe), fie prin încălzire, care, de asemenea, „extrage” esența din materiile prime. O metodă potrivită este în prelucrarea condimentelor, de exemplu, componente indispensabile ale parfumurilor orientale.
- Etapa de amestecare - în această a treia etapă strălucește măiestria creatorilor de parfumuri. Aici parfumurile extrase trebuie amestecate în așa fel încât să producă acea combinație parfumată care va captiva gustul sofisticat al clienților.
- Îmbătrânirea - odată ce am amestecat ingredientele potrivite, trebuie să lăsăm timpul să își facă magia, permițând parfumului să „îmbătrânească” și să își dezvăluie pe deplin potențialul aromatic.
Tipuri de parfumuri - parfum, apă de parfum, apă de toaletă, apă de colonie
Probabil că vi s-a întâmplat ca, în timp ce vă aflați în magazin, alegând următoarea adiție la colecția dvs. de parfumuri, să fiți confuz cu privire la numeroasele abrevieri - EDP, EDT ... Iată ce înseamnă acestea.
Parfumurile sunt produse pe bază de uleiuri și extracte esențiale și parfumante, a căror cantitate în fiecare esență o încadrează într-o anumită categorie de parfum.
- Parfum (Le Parfum) - cantitatea de parfum și uleiuri esențiale din aceste variante este cea mai mare - variind între 15% și 30%, făcând parfumurile pure cu cea mai puternică și pronunțată aromă. Acestea sunt, de asemenea, cele mai de lungă durată variante de parfum - vă veți bucura de parfumul lor timp de peste 6 ore.
- Apa de parfum (EDP) - mai ușoară în aromă decât parfumul pur, dar suficient de pronunțată și de lungă durată - acestea sunt ape parfumate. Concentrația variază aici între 8% și 15%, făcând din acest tip de produs unul dintre cele mai căutate și preferate de clienți. Vă veți bucura de parfumul lor într-o perioadă de 3-5 ore.
- Apă de toaletă (EDT) - Apa de toaletă are o concentrație de 4%-8% și rămâne pe piele timp de 2-4 ore. Ușoară, aerisită, delicată - asigurați-vă că adăugați o apă de toaletă colecției dvs.
- Eau De Cologne (EDC) - atât de faimoasele colonii au o concentrație de parfum relativ scăzută - variază între 3%-5%. Parfumul lor ne va însoți timp de aproximativ 2 ore - se caracterizează prin dezinvoltură și fairyness.
- Eau Fraiche (Mist/Splash) - aceste produse au o concentrație foarte mică de parfum - între 2%-3%. Ele ne încântă cu parfumul lor timp de aproximativ 2 ore și lucrul caracteristic la ele este că sunt pe bază de apă - adesea alcoolul este absent ca ingredient.
- Aftershave - un produs cosmetic preferat de domni, îmbogățit cu o aromă de parfum. Emite arome pentru o perioadă de 2-3 ore și este recomandat bărbaților cu pielea sensibilă care s-ar putea irita după bărbierit.
- Ape de corp parfumate - apele de corp parfumate au o concentrație de parfum de aproximativ 1%, dar au un efect hidratant pronunțat asupra pielii. Este recomandat să le folosiți în combinație cu unul dintre produsele menționate mai sus, astfel încât să nu vă lipsească mirosul plăcut parfumat.
Tipuri de parfumuri în funcție de grupul de parfumuri
Am menționat deja în etapele de creare a unui parfum că multe componente intră în conținutul acestuia. Convențional, am putea crea mai multe categorii de parfumuri pe baza ingredientelor care îl compun. Iată care sunt cele mai populare:
- florale - combinațiile de culori fac ca aceste parfumuri să fie foarte populare deoarece creează o senzație feerică și proaspătă. Construite pe o bază de flori precum crini, frezii, trandafiri, flori albe,orhidee, aceste parfumuri impresionează prin opulență și un sentiment de energie.
- fructate - proaspete, minunate pentru primăvară și vară, parfumurile fructate găzduiesc ingrediente precum citrice, fructe de pădure, mere. Acestea sunt preferate de persoanele care caută prospețime și bună dispoziție.
- orientale - temperamente picante, construite pe o multitudine de mirodenii precum ghimbir, cardamom, piper, vanilie. Aceste parfumuri emană pasiune, căldură și îndrăzneală, care se adresează în special aventurierilor și persoanelor cu fler pentru aventură.
- gourmet - aromele gourmet sunt cele care includ ingrediente comestibile în conținutul lor. Nuci, dulciuri, cafea, băuturi alcoolice, tutun - combinațiile sunt numeroase și toate ne stimulează papilele gustative într-un mod cu adevărat captivant.
Tipuri de parfumuri în raport cu consumul
Lumea parfumată a parfumurilor permite tuturor să experimenteze aroma sofisticată și unică a esențelor divine și de calitate. Distingem patru tipuri de parfumuri:
- parfumuri de damă - special create și dedicate femeilor. Adesea găsim în ele elemente florale, citrice și condimente senzuale. Variază de la parfumuri cu adevărat delicate și subtile până la cele îndrăznețe, enigmatice și care trezesc pasiunea.
- parfumuri bărbătești - dedicate domnilor, descoperim accente "pământii" și "lemnoase". Adesea, aceste arome conțin ingrediente precum mosc, ambră, mușchi, tutun. Nu lipsesc nici componentele picante pentru acei bărbați care sunt pregătiți să accepte orice provocare în viață.
- Parfumuri unisex - arome destinate atât femeilor, cât și bărbaților. Universalitatea mirosului lor le face deosebit de preferate, deoarece se potrivesc pentru orice ocazie și anotimp al anului. Suficient de distincte și atrăgătoare, aromele unisex sunt din ce în ce mai apreciate de mulți dintre clienți.
- parfumuri pentru copii - nu putem să uităm nici de micii iubitori de parfumuri. Produsele pentru ei au un conținut mai scăzut de esențe parfumate și nu conțin alcool ca ingredient. Sunt pe bază de apă și oferă prospețime fără să usuce pielea delicată a copiilor sau să aibă un miros prea intens.
Parfumurile sunt create pe baza notelor aromatice.
Probabil ați auzit termenii "note de vârf", "note de mijloc" și "note de bază" - aceasta este structura parfumului, iar fiecare grup se caracterizează printr-o durată și persistență diferită pe piele.
- bârful notelor sunt primele arome pe care le simțim imediat după pulverizare - durabilitatea lor este între 5 și 15 minute și sunt compuse din ingrediente proaspete precum flori și citrice.
- notele de mijloc constituie aproximativ 70% din compoziția parfumului și sunt mult mai durabile – ne încântă cu prezența lor între 20 și 60 de minute. În ele găsim arome mai intense – componentele exotice și picante sunt frecvent întâlnite aici.
- notele de bază au cel mai durabil caracter - ne însoțesc timp de până la peste 6 ore și reprezintă fundația parfumului, pe care se construiesc celelalte ingrediente. Aici întâlnim arome dense - mosc, chihlimbar, arome lemnoase.
Cele mai populare mărci de pe Fragranza.ro
Cum să recunoaștem parfumul original?
Suntem conștienți că pe piață abundă parfumuri care se îndepărtează de echivalentele lor originale. De asemenea, suntem conștienți de faptul că fiecare, atunci când cumpără un parfum, dorește să achiziționeze un produs de calitate. Din acest motiv, oferim câteva semne prin care să recunoașteți parfumul autentic.
- urmăriți numărul de serie tipărit direct pe fundul ambalajului, în loc să fie lipit suplimentar;
- orientați-vă după culoarea lichidului - esențele de calitate nu conțin multe coloranți și au o consistență clară, ușor nuanțată;
- atenție la designul sticlei - dacă observați curbe sau forme neregulate, este probabil ca sticla să fie o imitație a celei originale;
- celofana cu care este învelit ambalajul din carton trebuie să se potrivească și să se lipească strâns;
- dacă în general recunoașteți aroma parfumului, acest lucru ar putea fi, de asemenea, un ghid pentru dumneavoastră - dacă observați diferențe în miros, este probabil să fiți confruntat cu un produs neoriginal.
Cum să păstrăm corect parfumul?
Pentru a vă bucura de aromele preferate cât mai mult timp, urmați aceste reguli simple de păstrare:
- evitați să vă păstrați parfumul în lumina directă a soarelui - acest lucru ar putea altera compoziția moleculară a esenței și să-i schimbe calitatea și aroma;
- baia nu este cel mai bun loc de depozitare - umiditatea afectează fără îndoială structura moleculară a aromelor și duce la reducerea duratei de valabilitate și la modificarea mirosului;
- vă sfătuim să nu deschideți parfumul până când nu planificați să-l utilizați frecvent - pătrunderea oxigenului în sticlă afectează și echilibrul molecular al aromelor;
Cum și unde se aplică parfumul?
Vestea bună este că există modalități prin care poți amplifica durata parfumului prin utilizarea corectă.
- parfumerii recomandă să combinați parfumul cu loțiune de corp cu aceeași aromă pentru a menține mirosul mai mult timp, întărindu-l;
- Aplicați parfum pe păr - foliculii de păr și căldura scalpului ajută la menținerea aromei, iar cu fiecare mișcare a părului, parfumul se va dispersa în aerul din jurul vostru;
- umiditatea ajută la fixarea parfumului pe piele - cel mai bine este să aplici parfumul preferat imediat după baie;
- evitați frecarea încheieturilor mâinilor una de alta după aplicarea parfumului - astfel, doar ștergeți aroma și distrugeți structura acesteia.;
- Încheieturile, zona dintre clavicule, locul din spatele urechilor și interiorul coatelor sunt cele mai potrivite locuri pentru a pulveriza parfum;
Cum să alegem parfumul cel mai potrivit pentru noi?
Încercați să vă bazați pe propriul gust - atunci când alegeți un parfum, oferiți-i timp să se dezvăluie pe pielea dumneavoastră. Purtați-l câteva ore pentru a simți întreaga gamă de arome și descoperiți dacă acesta este cu adevărat parfumul potrivit pentru dumneavoastră. Aveți încredere și în specialiști - ei vă vor consulta și vă vor îndruma către produsele potrivite, bazându-se pe gustul dumneavoastră.
În magazinul online Fragranza.ro, precum și în showroom-ul nostru, găsiți o gamă extrem de variată de parfumuri. Garantăm calitatea și originalitatea acestora - la noi beneficiați de un serviciu fără compromisuri și de un catalog bogat de produse, oferindu-vă posibilitatea de a achiziționa cele mai îndrăgite, luxoase și preferate arome. Susțineți afacerea românească, având încredere în profesionalismul Fragranza.ro.